Risico's bij booster Packs

Eerlijke Boosters – Waarom het zó belangrijk is dat je weet wat je koopt

De wereld van Trading Cards is populairder dan ooit. Steeds meer verzamelaars en spelers kopen losse boosters om op jacht te gaan naar zeldzame kaarten, Maar waar veel geld in omgaat, ontstaan helaas ook wanpraktijken. Hieronder leggen we je uit wat er mis kan gaan met losse boosters en welke trucs worden toegepast door oneerlijke verkopers, 

Wat zijn de risico's bij losse booster packs?

Niet elke booster die je online koopt, komt eerlijk uit een verse booster box. Sommige verkopers manipuleren hun voorraad op manieren die jij als koper niet altijd kunt zien. De meest voorkomende wanpraktijken zijn:

1) Wegen van boosters

Bij oudere sets of bepaalde releases zijn zeldzame kaarten fysiek iets zwaarder. Oneerlijke verkopers gebruiken gevoelige weegschaaltjes om de ‘zware’ boosters eruit te halen (waar meestal een holo of beter in zit) en verkopen alleen de lichtere booster packs aan klanten. De kans op een goede pull uit een booster is dan nauwelijks nog aanwezig.

2) Mapping & predictie

In sommige producties zijn hits voorspelbaar verdeeld over een booster box. Door mapping of volgordes te analyseren, kunnen verkopers de ‘goede’ boosters eruit halen en de rest verkopen als losse packs.

3) Opnieuw sluiten of hersluiten

Hoewel zeldzamer, komt het voor dat boosters worden geopend en opnieuw worden dichtgemaakt met lijm of hitte. De waardevolle kaarten worden eruit gehaald en vervangen, de rest gaat terug in het pakje.

4) Verkoop uit ETB's of tins

Boosters uit Elite Trainer Boxes of Tins hebben vaak een lagere pull-rate dan die uit boosterboxes. Toch worden ze verkocht als ‘losse boosters’, zonder vermelding van de herkomst. De kans op een hit is hierdoor vaak lager.

5) Stoppen na de eerste grote hit
Bij sommige sets zoals bijvoorbeeld Japanse Pokemon sets zit er in veel gevallen slechts 1 zeldzame Secret Rare in een booster box. Een veel gebruikte truc is om booster packs in een booster box te openen totdat de "Secret Rare" of andere chase-hit is gevonden. Daarna worden de overgebleven boosters – waarvan de verkoper weet dat er weinig waarde meer in zit – los doorverkocht als ‘verse boosters’. Voor nietsvermoedende kopers is de kans op een topkaart dan vrijwel nul. Deze aanpak is lastig te detecteren, maar extreem oneerlijk.

Boostergarantie

Wij houden niet van dit soort wanpraktijken. Daarom bieden we op al onze boosters een boostergarantie:

Onze belofte: Eerlijke boosters, altijd willekeurig uit een door ons geopende booster box

Lees hier meer over onze boostergarantie!